do

17 feb

2

Pak je kans en laat je stem als ondernemer horen bij ons Politiek Café 17 februari 2022

18:00event

Graag nodigen wij jullie uit voor het Politiek Café op donderdag 17 februari van 18:00 tot 22:00 uur bij Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek. Het Politiek Café is toegankelijk voor alle ondernemers, dus ook niet-leden van Ondernemend Lansingerland zijn welkom.

De verkiezingscampagnes voor gemeenteraadsverkiezing op woensdag 16 maart aanstaande draaien op volle toeren. Je weet misschien al wat je gaat stemmen, maar is de partij waar je op stemt wel ondernemersvriendelijk? En hoe denken de verschillende partijen over de thema’s die jij als ondernemer belangrijk vindt? Of zie je door al die verkiezingsbeloftes het bos niet meer? Om je als stemgerechtigde ondernemer inzicht te geven in de verschillende standpunten, organiseert Ondernemend Lansingerland dit Politiek Café waarbij deelnemende politieke partijen binnen de gemeente de kans krijgen om zich te presenteren.

De genodigde politieke partijen zijn Leefbaar 3B, VVD, PvdA, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, de SP en WIJ Lansingerland. Het doel van de avond is om de lokale partijen de gelegenheid te geven om de ondernemers te overtuigen waarom juist hun partij de aangewezen partij is om op te stemmen. Hiermee krijgt u handvatten aangereikt om in maart weloverwogen uw stem uit te brengen.

Daarnaast biedt het Politiek Café een podium om de stem van de ondernemers te laten horen. Waar hebben wij behoeften aan? Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de communicatie tussen gemeente en ondernemers. Of het verbeteren van de bereikbaarheid, veiligheid en aantrekkelijkheid van bedrijventerreinen. Of moeten er grotere kansen voor lokale ondernemers zijn tijdens aanbestedingen?

De presentatie is in handen van gespreksleider Etienne Verhoeff. U wellicht bekend van TIEN. Producties. We maken ons hard om het een interessante, interactieve bijeenkomst te maken en het politieke debat op ondernemersvriendelijke wijze te hosten. Zie voor het programma de bijlage.

Ben jij benieuwd welke politieke partij het best aansluit bij jou als ondernemer, dan ben je van harte welkom! De toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Leden kunnen zich aanmelden via Chainels, niet-leden via info@ondernemendlansingerland.nl.

Wij kijken uit naar jullie komst!

Praktische informatie:

Datum:           donderdag 17 februari 2022
Tijd:                18:00 tot 22:00 uur
Locatie:          Boerderij Het Lansingerland
Presentatie:   Etienne Verhoeff, ondernemer Lansingerland.

Programma Politiek Café

18:00 – 19:00 uur    Ontvangst met soep met brood
19:00 – 21:00 uur    Politiek Café

De thema’s die mogelijk aan de orde komen zijn o.a.:

  • Duurzaamheid
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Bereikbaarheid (infrastructuur)
  • Communicatie (gemeentelijke organisatie)
  • Lokale kansen
  • Vestigingsklimaat.

21.00 – 22:00 uur    Afsluiting met een drankje.

Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146 in Bergschenhoek