wo

13 nov

1

Sociaal ondernemen is het nieuwe normaal, waarom?

16:00event

Als je werk te geven hebt, aan wie geef je dat dan? Inclusief ondernemen is de trend van nu. Waarom zou je daar als werkgever aan mee doen? Daarom organiseert het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal een minisymposium voor werkgevers in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Het symposium is bedoeld voor werkgevers (directie – HR-management).

Wanneer: woensdag 13 november 2019, 16.00 – 18.00 uur.
Locatie: KVMD B.V, Jan van der Heydenstraat 12, Bleiswijk.

Programma:
16.00 – 16.30 uur:
Inloop – podcasts met werknemers die nu werk hebben en komen vanuit de uitkering en met sociale werkgevers die vertellen waarom ze dit doen en wat het hen oplevert.
16.30 – 17.00 uur:
Plenaire start door dagvoorzitter Pauline de Wilde & interview met Peter Bijlard (sociale ondernemer) en Johanna Schmits (werknemer).
17.00 – 17.30 uur:
Presentatie Hoe inclusief ben ik? Je gaat het pas zien als je het door hebt: door Grethe van Geffen.
Wat is inclusief ondernemen? In deze presentatie hoor je alles over de grijpbare en ongrijpbare aspecten van deze trend. Want het is zoals Cruijff al zei: je gaat het pas zien als je het door hebt. Ontdek hoe inclusief je zelf bent en welke tips en tricks er zijn om jouw bedrijf, medewerkers en jezelf te laten groeien als inclusieve onderneming.
17.30 – 18.00 uur:
Netwerkborrel en presentaties succesvolle projecten sociaal ondernemen.

Peter Bijlard, sociaal werkgever, vertelt tijdens het symposium waarom hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Luister hier   hier (1,4 MB) naar een fragment uit een podcast met hem.

Het symposium wordt ondersteund door diverse ondernemersverenigingen uit de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal.

Aanmelden: via een email aan Mariska Schmitz: mariska.schmitz@zhcwerkt.nl  onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en functie, zodat wij u een bevestiging van deelname kunnen sturen.

Pauline de Wilde is bedrijfseconome en presenteerde bij RTL4 en RTLZ diverse tv-programma’s. Sinds haar programma Duurzaam Ondernemen treedt ze regelmatig op als dagvoorzitter voor congressen over duurzaamheid. Haar motto is: “Het leven is geen generale repetitie he?!”
Grethe van Geffen is schrijver van het boek Voorbij het Verschil – het belang van inclusief leiderschap en heeft 20+ jaar ervaring met diversiteit en inclusie in organisaties in binnen- en buitenland.

KVMD B.V, Jan van der Heydenstraat 12, Bleiswijk