Bedrijfskundestudenten starten actiegroep met 1ZZP

Geplaatst op woensdag 6 meinieuws

In tijden van coronacrisis probeert iedereen zijn of haar steentje bij te dragen. Zo ook een studentencollectief waarin het doel is om zzp en mkb de crisis door te helpen. Bedrijfskundestudenten van Nyenrode Business Universiteit Stijn van der Vat en Tjibbe Steenstra, vergezeld door een groep bedrijfskundestudenten en gesteund door ondernemers Glenn Helder en 1ZZP.nl uit Lansingerland, geven kosteloos advies aan ondernemers die in deze moeilijke tijden een helpende hand nodig hebben. 

Het collectief opereert onder de naam TheFAC en de aanbevelingen die zij voor ondernemingen schrijven doen zij op basis van drie vlakken: (online-)marketing, financiën en strategie. Zo geven zij adviezen over hoe bedrijven meer uit hun online aanwezigheid kunnen halen en doen wij aanbevelingen over hoe bedrijven aanspraak moeten maken op overheidssteun. Daarnaast kijken zij naar de financiële situatie van bedrijven en maken een inschatting of bedrijven een lening nodig hebben, wanneer dit nodig is en wat daarvan de gevolgen zijn in de toekomst. Tot slot kijken zij met strategische blik hoe bedrijven deze tijd kunnen gebruiken om zich klaar te stomen voor de tijd na de coronacrisis. Doordat er verschillende ervaren ondernemers, zoals Glenn Helder, en organisaties als 1ZZP.nl betrokken zijn, leren de studenten ook veel van het helpen van ondernemers in nood. Stijn heeft de marketingverantwoordelijkheden op zich genomen en vertelt: “Er komt ook weer een tijd na de crisis. Ook nu is het belangrijk om vooruit te durven kijken. Wij denken mee over hoe organisaties juist nu hun klantenbinding door middel van marketing en kostenverlaging op orde kunnen krijgen.” Hij vindt de grote hoeveelheid vragen waar men mee worstelt begrijpelijk: “Iedere ondernemer is op zoek naar hoe ze het hoofd boven water kunnen houden. In deze tijd waarin er geen duidelijkheid of perspectief is, wordt een ondernemer niet echt geholpen, daar kunnen wij het verschil maken.” Inmiddels zijn meer dan dertig studenten bezig met ondernemers bijstaan. “Het uiteindelijke doel is om voor minimaal duizend ondernemers een verschil te kunnen maken” Geheel onbekend met uitdagingen als deze zijn de heren niet: “Op onze opleidingen worden we opgeleid om met dit soort vragen om te gaan. Dit is voor ons een kans om onze kennis in de praktijk te brengen in het belang van ondernemers”, zegt Tjibbe. “Het collectief richt zich op zzp’ers en het mkb. Zij zijn financieel kwetsbaar en een frisse, objectieve blik is dan een welkome handreiking zijn.” 

Het collectief is operatief en staat klaar om zo veel mogelijk mensen te helpen in deze voor iedereen lastige periode. TheFAC is te vinden via de website www.thefac.nl.