Bericht van de voorzitter

Geplaatst op maandag 20 decembernieuws

Net als 2020 is ook 2021 een ander jaar geworden dan gedacht. Dit geldt voor iedereen op een verschillende manier. Wat echter breed gedeeld wordt is dat we de coronapandemie helemaal zat zijn.
In de zorg wordt het uiterste gevraagd van de medewerkers die al langer op hun tandvlees lopen. De lontjes in de samenleving zijn kort en het vertrouwen in de regering neemt af. Voor ons als ondernemers maken de lockdowns het heel moeilijk om de bedrijfsvoering gezond te houden. En iedereen houdt zijn hart vast voor wat er met de Omikron-variant nog op ons staat te wachten….

Voor iedere ondernemer geldt dat risico’s als een “fact of life” worden gezien. We zijn gewend te leven met economische veranderingen, wijzigende regelgeving en stevige concurrentie.
De laatste 2 jaar raast er een pandemie door de wereld die ongekend is en waar geen enkele ondernemer ooit op gerekend heeft. Desondanks moeten we er mee dealen en dat doen we dus ook! Ik heb ongelooflijk veel respect voor alle ondernemers die er het beste van weten te maken.
Ik denk dat we op een andere manier naar de pandemie moeten gaan kijken. Corona blijft voorlopig en wij zullen ons erop moeten aanpassen. Ik zie veel ondernemers dat ook doen; we worden steeds handiger in het omgaan met de beperkingen. We hebben geleerd dat medewerkers vanuit huis ook productief kunnen zijn en dat contact met klanten op verschillende manieren op relevante wijze kan worden ingevuld.
Als ondernemersvereniging willen we hierin graag een rol spelen. Ondernemend Lansingerland kan een plek zijn waar we de “best practises” kunnen uitwisselen en elkaar inspireren en helpen.
Helaas was het in het afgelopen jaar beperkt mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Gelukkig kunnen we toch terugkijken op een aantal zeer inspirerende wandelingen in kleine groepen, een ALV met een interessante spreker, het Happen & Trappen waarbij we een bezoek hebben gebracht aan collega-ondernemers en als klap op de vuurpijl natuurlijk het Oktoberfest!
Het bestuur wil alle leden bedanken voor de gezelligheid en steun die we ook dit jaar weer mochten ontvangen.
We wensen iedereen, ondanks de lockdown, gezellige feestdagen. En gezondheid, voorspoed en liefde voor 2022. Daarnaast wensen we je succes bij het gezond houden van je bedrijf.
We zien er naar uit om jullie in 2022 weer te ontmoeten!

Annelies Dekker, voorzitter Ondernemend Lansingerland