Doelen stellen

Geplaatst op donderdag 3 novembernieuws

Als ondernemer ben je dagelijks bezig met het stellen, behalen en evalueren van je doelen. Want je wilt ergens naar toe werken. Je stelt jezelf bijvoorbeeld de vragen hoeveel omzetgroei wil ik behalen, wat is realistisch en hoever sta ik nu? Wat wil je bereiken en binnen welk termijn moet dit behaald zijn? Je bepaalt dus met welke doelen je komend jaar of de komende jaren aan de slag gaat.

Om al deze doelen uiteindelijk te kunnen behalen stel je subdoelen vast. Hoe ga je dit einddoel behalen, wat is hiervoor nodig, hoe meet je dit en op welk termijn wil je dit behalen?

Met dit soort vraagstukken houden wij ons als ondernemersvereniging ook steeds bezig.

Ieder jaar komt het bestuur van Ondernemend Lansingerland bijeen om de doelen en het beleid voor het komende jaar / de komende jaren te bepalen. Onze eigen “Heidag”. Dit jaar vond deze Heidag in twee delen plaats. Tijdens de eerste dag gaf Ondernemend Lansingerland lid Etienne Verhoeff, een presentatie over hoe je de juiste doelen voor de vereniging stelt en hoe je deze vervolgens verwerkt in je beleidsplan. Dit leidde onder andere tot de volgende doelen:

1)      Alle leden komen tenminste 1 keer per jaar op een bijeenkomst.

2)      Meer inhoudelijke bijeenkomsten organiseren.

3)      50 nieuwe leden verwelkomen in 2024 die halen en brengen.

Tijdens de tweede Heidag maakten wij de doelen concreet en zijn de subdoelen vastgesteld. Deze doelen wil Ondernemend Lansingerland in 2024 behaald hebben en bereiken door meer branche-exclusieve kleinere bijeenkomsten te organiseren en na te gaan bij de leden naar welke bijeenkomsten zij wel of niet graag komen. Dit maken wij meetbaar en evalueren we tijdens onze bestuursvergaderingen.

Met deze doelen hopen wij voor de (toekomstige) leden nog meer van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Ben je ondernemer en lid? Of heb je interesse in een lidmaatschap? Dan zien wij je uiteraard graag op één van onze bijeenkomsten. Mocht je zelf bepaalde interesses, voorkeuren en/of ideeën hebben waardoor de bijeenkomsten voor jou nog meer van toegevoegde waarde kunnen zijn, dan horen wij dat graag. Dit kan via een e-mail aan info@ondernemendlansingerland.nl of tijdens één van onze bijeenkomsten via één van de bestuursleden.

De bijeenkomsten die dit jaar nog zullen plaatsvinden zijn:

Bijeenkomst voor de leden van ons DGA netwerk op 17 november a.s. bij Boerderij Het Lansingerland. Deze bijeenkomst staat in het teken van kennismaken met het nieuwe college van gemeente Lansingerland.

Het eindejaarsfeest voor al onze leden op 20 december a.s. bij Muller & Co, waar we het jaar op feestelijke wijze zullen afsluiten met elkaar.

Graag tot op één van onze bijeenkomsten!

Met vriendelijke groet,

Sandra Voorsluijs-den Hollander

Secretaris