Estafette

Geplaatst op woensdag 9 juninieuws

Bijna iedereen weet dat bij een estafette ‘het stokje wordt overgedragen’. Maar er komt veel meer bij kijken. Een estafette is teamwork. Je moet samenwerken. En naast het overdragen is de snelheid belangrijk. Goede timing, vooraf goed afstemmen wie wat doet, weten wie wanneer overneemt en met elkaar hetzelfde doel voor ogen houden.

Binnen het bestuur van Ondernemend Lansingerland zit mijn ronde met het spreekwoordelijke stokje er bijna op. Dat stokje nam ik alweer ruim drie jaar geleden over. We hebben daarna met het team de vaart erin gehouden, en de afgelopen periode zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor een goede overdracht.

Vijf nieuwe kandidaat-bestuursleden zijn de afgelopen periode aangesloten. Als team werken we aan de continuïteit en werken we toe naar de overdracht van het voorzitterschap. Persoonlijk ben ik erg blij dat Annelies Dekker het stokje van mij wil overnemen. Blij omdat ik al jaren met haar heb mogen samenwerken in het bestuur en weet dat zij als geen ander mét het hele team enthousiast en gedreven de vereniging weer een stap verder kan brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij voor de winst gaat in het volgende deel van de estafette.

Het laatste jaar heeft corona veel invloed gehad op de manier waarop we de activiteiten vorm konden geven. Maar de energie die we in afgelopen weken met de bestaande én nieuwe leden ervaren tijdens de wandelingen is een enorme opsteker. De behoefte om elkaar live te ontmoeten is groot en het voelt al snel als nooit weggeweest! Een mooi perspectief voor het nieuwe bestuur om de komende periode, waarin naar verwachting stap voor stap steeds meer versoepelingen volgen, met alle leden weer mooie bijeenkomsten te organiseren en waardevolle momenten te delen.

Ondertussen zijn er al de nodige voorbereidingen getroffen voor de Algemene Ledenvergadering op 24 juni, maar ook voor de bijeenkomsten in de tweede helft van dit jaar. Daarnaast bereiden we ons al voor op de gemeenteraadsverkiezingen met als doel om de belangen van de ondernemers te behartigen.

We blijven ons inzetten voor onze leden en door binnenkort de voorzittershamer over te dragen houden we als bestuur de vaart erin!

Jan Houweling,

Voorzitter Ondernemend Lansingerland