Hart van Lansingerland en De Heraut gaan samen verder

Geplaatst op woensdag 20 maartnieuws

De uitgevers van huis-aan-huiskranten Hart van Lansingerland en De Heraut zullen vanaf heden hun krachten bundelen. Dit betekent dat er vanaf volgende week slechts één sterke huis-aan-huistitel in Lansingerland zal uitkomen: De Heraut.

Maurice Veldkamp, uitgever van De Heraut: “Door het samengaan met Hart van Lansingerland, kunnen we ons blijven ontwikkelen en versterken in het uitbrengen van lokaal nieuws. Daarnaast wordt De Heraut toegevoegd aan een groot titelportefeuille, waardoor adverteerders ook de mogelijkheid hebben om eenvoudig te adverteren in omliggende regio’s.” Uitgever van Hart van Lansingerland, Erhard Soeterbroek, vult aan: “We geloven in lokale media met hierin de combinatie van huis-aan-huiskranten en online. Echter zijn wij van mening dat per regio, op termijn, ruimte is voor één wekelijkse huis-aan-huistitel. Daarom wordt Hart van Lansingerland geïntegreerd in De Heraut.”

Laatste uitgave
Het samengaan van de twee titels heeft als gevolg dat de krant die dinsdag verschenen is, de laatste editie van Hart van Lansingerland is. Vanaf week 13 verschijnt alleen nog De Heraut in Lansingerland. “Wij willen onze lezers en adverteerders bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren en zijn u graag verder van dienst met De Heraut”, aldus Soeterbroek.

Redactie
Redacteuren Annette Docter en Denise Quik gaan gezamenlijk verder en zijn de nieuwe contactpersonen voor alle redactionele zaken omtrent De Heraut. De komende tijd gaan zij hard aan de slag om de twee kranten op redactioneel gebied samen te voegen. Populaire en vertrouwde rubrieken van beide kranten zullen blijven, maar het tweetal ziet ook kansen voor vernieuwing. Vooral online zijn er nog stappen te zetten. “Samen met onze vaste verslaggevers gaan we de komende tijd op zoek naar een nieuwe balans”, aldus Denise Quik, oud-hoofdredacteur van Hart van Lansingerland. “Sinds 2018 heb ik samen met mijn verslaggevers iedere week met veel plezier een krant gemaakt voor alle inwoners van Lansingerland. Ik kijk terug op een mooie periode, waarin Hart van Lansingerland is uitgegroeid tot een goed gelezen en gewaardeerd nieuwsmedium. Ik wil alle lezers hartelijk bedanken voor het vertrouwen en ik kijk er naar uit om alle fijne contacten via De Heraut voort te zetten.”

Contactpersonen en diensten
Voor adverteerders verandert er in het contact niets, zij kunnen zich wenden tot hun vertrouwde contactpersoon. In het kader van de samenvoeging van de twee titels ondergaat ook de bedrijfsstructuur van de BV waaruit De Heraut wordt uitgegeven een transformatie naar De Heraut Mediacentrum. Het team van De Heraut Mediacentrum biedt niet alleen mogelijkheden voor adverteren, maar presenteert tevens een totaaloplossing voor het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen bij ons terecht voor diverse diensten, waaronder contentcreatie voor socialmediapagina’s, het bouwen van professionele websites en het vormgeven van uiteenlopende promotiematerialen zoals brochures en flyers.

Voor een overzicht van al onze diensten kunt u een kijkje nemen op de website www.deherautmediacentrum.nl.