Hulp gezocht voor Oekraïense vluchtelingen in Lansingerland

Geplaatst op dinsdag 15 maartnieuws

Beste ondernemers,

We zien het elke dag op het nieuws: honderdduizenden Oekraïners ontvluchten hun land sinds de Russische invasie. Een deel van hen komt naar Nederland, ook naar Lansingerland. Net als wij vraag je je misschien regelmatig af wat je zelf kunt doen voor deze vluchtelingen. Daarom vragen we je medewerking aan een uniek project.

Gezamenlijke inzet om 50 kinderen onderdak te bieden

Ondernemers, inwoners en gemeente slaan de handen ineen om vluchtelingen een veilige en leefbare plek te bieden in Lansingerland. De familie Van der Klugt, eigenaar van het voormalig Rabobankgebouw in Bergschenhoek, heeft het pand ter beschikking gesteld om er de komende maanden ongeveer 50 (wees)kinderen met hun begeleiders onderdak te bieden. Op dit moment wordt er door een groep lokale ondernemers met man en macht gewerkt om de begane grond van het pand bewoonbaar te maken. Dat betekent het realiseren van sanitaire voorzieningen, keukenfaciliteiten, slaapgelegenheid en woon- en leefruimte.

Welke hulp kunnen jullie bieden?

Er is al veel in gang gezet en gedoneerd, maar er is nog het een en ander nodig om een prettige leefomgeving in het pand ook echt mogelijk te maken. In de bijlage een lijst van diensten ((klik op het pijltje naar rechts bij de foto bovenaan dit artikel), voorzieningen en spullen waarvoor we jullie medewerking vragen. De ontwikkeling gaat in een sneltreinvaart, dus mogelijk dat een aantal onderdelen van de lijst al zijn ingevuld. 

Het is onze bedoeling om het pand voor aankomend weekend (dus 18 maart) gebruiksklaar te hebben.

Verdere hulp

Deze eerste vraag is gericht op het gebruiksklaar maken van het pand. Mogelijk komen er vervolgvragen in de komende weken. We nemen dan opnieuw contact met jullie op.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking,

Namens de ondernemers en gemeente Lansingerland.