In the Spotlight Ariane Kok, Studio Ariane Kok

Geplaatst op vrijdag 20 maartnieuws

In de rubriek ‘In the spotlight’ stelt een lid of partner van Ondernemend Lansingerland zich voor. Deze keer fotografe Ariane Kok. “Ik heb wat met lokale MKB-ondernemers.”

Ariane, wat voor foto’s maak je?

“Ik ben bedrijfsfotograaf, gespecialiseerd in (zakelijke) portretten en food fotografie. Dat betekent dat ik bedrijven, eetgelegenheden en organisaties help met hun beeldvorming. Ik werk voor grote bedrijven, zoals TUI en de TUI Care Foundation, maar help ook kleine bedrijven en zzp’ers met hun branding. De foto’s die ik maak worden gebruikt op bijvoorbeeld websites en in brochures, of bij redactionele artikelen in bijvoorbeeld reisgidsen. Daarnaast maak ik zakelijke portretten, zoals voor social media.”

Hoe vind je het ondernemersklimaat in Lansingerland?

“Dat is wel goed. Wat ik vooral opvallend vind is dat grote bedrijven steeds vaker naar Lansingerland komen en dat bedrijven uit de regio zo groeien. Zo kwam ik pas tijdens een bijeenkomst van Ondernemend Lansingerland bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Wat een mooi bedrijf en wat een mooi verhaal! Dat is één van de redenen dat ik lid ben van Ondernemend Lansingerland: je leert er veel over de lokale ondernemingen. En ik vind de bijeenkomsten gezellig. Je leert er andere ondernemers kennen, en dan met name lokale MKB’ers. Dat is echt helemaal mijn ding.”

Wil je nog iets kwijt aan andere Lansingerlandse ondernemers?

“Ja. We mogen niet vergeten dat Ondernemend Lansingerland niet alleen gezellig is, maar ook een netwerkorganisatie is. Vergeet dus niet je visitekaartjes mee te nemen en stel jezelf wat vaker voor aan anderen.

En nóg iets: als het coronavirus geen roet in het eten gooit, dan start op 15 april mijn expositie in het gemeentehuis van Lansingerland. Ter ere van ’75 jaar Bevrijding’ en de liefde voor mijn vak als fotograaf heb ik ‘fine-art portretten’ gecreëerd, samen met twee verzamelaars van objecten uit de Tweede Wereldoorlog. En daarnaast zijn er portretten van de zeldzame, nog overgebleven veteranen. Dat wordt echt een bijzonder project! Daarom nodig ik iedereen uit voor de vernissage op 15 april om 17.00 uur.”