In the spotlight: Yildiz Yenici, gemeente Lansingerland

Geplaatst op maandag 9 decembernieuws

‘Ik wil in 2020 nóg meer ondernemers leren kennen’

In de rubriek ‘In the spotlight’ stelt een lid of partner van Ondernemend Lansingerland zich voor. Deze keer Yildiz Yenici, accountmanager en acquisiteur bij de gemeente Lansingerland. “Het is voor iedereen goed als ondernemers zich verenigen.”

Je bent accountmanager én acquisiteur. Wat houdt dat in?

“Als acquisiteur ben ik betrokken bij de uitgifte van grond voor de bedrijventerreinen Oudeland en Leeuwenhoekweg. En als accountmanager ben ik aanspreekpunt voor ondernemers richting de gemeente, en vice versa. Het team accountmanagement bestaat uit drie personen: Samir Amghar richt zich op tuinbouw, Roel van Wensen op bedrijven in de centra. En ik ben aanspreekpunt voor alle bedrijven die niet onder die noemers vallen.”

Over welke onderwerpen kunnen ondernemers contact met je opnemen?

“Ik help ondernemers hun weg te vinden binnen de gemeente. Dat kan gaan om veiligheid of openbare ruimte, maar ook om bijvoorbeeld vergunningen. En het is voor mij goed te weten wat er leeft onder ondernemers. Daarom ga ik ook naar bijeenkomsten van Ondernemend Lansingerland. Het is een actieve vereniging. Ik denk dat het voor iedereen goed is als ondernemers zich verenigen.”

Hoe vind je het ondernemersklimaat in Lansingerland?

“Die vraag kun je natuurlijk beter stellen aan ondernemers. Maar volgens mij is Lansingerland een gunstige gemeente om je te vestigen als bedrijf. De ligging is goed, vlakbij snelwegen als de A12, en binnenkort de aansluiting op de nieuwe A16. Er is een goede wisselwerking tussen ondernemers en de gemeente. En er is veel grond om uit te geven. Dat biedt veel mogelijkheden voor nieuwe en bestaande bedrijven.”

Wat wens je Lansingerlandse ondernemers toe voor het nieuwe jaar?

“Als eerste wens ik iedereen een voorspoedig 2020 toe, , zowel zakelijk als privé. Op mijn wensenlijstje staat ook dat ik in 2020 nóg meer ondernemers wil leren kennen. Ik werk namelijk pas sinds mei voor de gemeente Lansingerland en ken nog lang niet alle ondernemers. Ik kom graag een keer op de koffie. Dus wie een afspraak wil maken, neem contact met me op via yildiz.yenici@lansingerland.nl.”