Je bent nooit de slimste

Geplaatst op maandag 9 decembernieuws

Kort geleden ontmoette ik een bevriende ondernemer. Die vroeg me of het voor hem zin zou hebben lid te zijn van een ondernemersvereniging. Toen  stelde ik hem de vraag: waar haal jij je inspiratie vandaan, en met wie kan je goed doorpraten over alles wat er komt kijken bij je ondernemerschap? Neem je genoeg tijd om van gedachten te wisselen over je plannen of waar je tegenaan loopt? Bezoek je andere ondernemers of bezoek je bijeenkomsten met sprekers om nieuwe ideeën op te doen? Hij gaf toe dat de drukte van het werk ervoor zorgt dat die zaken er veelal bij inschieten.

Niet voor niets staat op onze nieuwe website dat een goed functionerend netwerk onmisbaar is voor een ondernemer. Daarbij is een ondernemersvereniging het ideale hulpmiddel. Met een ondernemersvereniging leer je andere zelfstandigen kennen. Ondernemers die net als jij ambitieus zijn en graag willen groeien met hun bedrijf.

En toen dacht ik aan een mooie uitspraak van Marissa Mayer (voormalig CEO Yahoo):

“Als je de slimste persoon in de ruimte bent, dan sta je in de verkeerde zaal.”

Bij onze vereniging ben je nooit de slimste in de ruimte. Er zit zoveel potentie, ervaring, kennis en inzicht bij meer dan 200 ondernemers, dat je altijd van elkaar kunt leren!

Je aansluiten bij een vereniging geeft ook structuur. Een stok achter de deur, omdat het gewaardeerd wordt dat je aanwezig bent. Regelmaat in het spreken van anderen. Maar ook de mogelijkheid om anderen te inspireren.

We kunnen weer terugkijken op mooie bijeenkomsten in de afgelopen tijd, zoals bij het ‘Kantoor van de toekomst’ van ING, een bedrijfsbezoek bij Koppert Biological Systems en een directeurennetwerk op Landgoed Vidaa.

Op 18 december sluiten we het jaar af met de traditionele eindejaarsborrel in Brasserie De Hooge Rotterdamsche. Het nieuwe jaar beginnen we met de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2020 bij ’t Manneke.

Kortom, hou onze agenda op de website in de gaten. Graag zie ik u op onze bijeenkomsten.  En bent u nog geen lid, kom dan gerust een keer kennismaken. Aanmelden kan via het contactformulier op de website ondernemendlansingerland.nl

Jan Houweling,

Voorzitter Ondernemend Lansingerland