Jeroen van der Ploeg genomineerd voor ‘Creatiefste ondernemer in Coronatijd’

Geplaatst op donderdag 31 decembernieuws

Jeroen van der Ploeg is één van de drie genomineerden voor de ‘Meest creatieve ondernemer in coronatijd’. Jeroen is eigenaar van J&K Catering, een welbekend cateringbedrijf in de regio. Hij runt al ruim 16 jaar met veel passie zijn bedrijf. We gingen met hem in gesprek om meer over hem te weten te komen.

Gepassioneerd over eten en drinken
Eerst even persoonlijk, want wie is Jeroen? Jeroen is geboren en getogen in Bleiswijk. Hij is getrouwd met Annet en vader van twee zoontjes, Luuk en Wessel. Zijn grootste passie is eten en drinken. Ook thuis verwend hij het gezin graag met zijn kookkunsten. Daarnaast spendeert hij veel van zijn vrije tijd als lid van de Ronde Tafel 136, een charityclub in Lansingerland. Met deze club organiseert hij o.a. diverse runs en evenementen als Concert @the park. Hiermee halen zij geld op voor lokale goede doelen.

Ruim 16 jaar kwalitatieve catering
Jeroens bedrijf is J&K Catering. Het cateringbedrijf bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt op alle facetten. In april bestaan zij 17 jaar. Jeroen: “Kwaliteit staat bij ons voorop! Het eten is dan ook altijd vers.” Jeroen vindt de creativiteit en afwisseling het leukste van zijn. Hij is continu met opdrachtgevers leuke plannen aan het bedenken. Jeroen: “het is belangrijk om te weten te komen wat de opdrachtgever met het event wil bereiken en welke boodschap hij/zij wilt dat de mensen krijgen. Het creatieve proces om daar iets voor te bedenken is de leukste uitdaging die er is, of het nu voor 10 man of 3000 man is.” J&K Catering ontlast zijn opdrachtgevers volledig en verrast hen regelmatig met hun creativiteit en kwaliteit. Niet voor niets worden ze vaak ingezet. “Klanten hebben vertrouwen in J&K, ze hebben ons ergens anders gezien, of komen viavia bij ons terecht. Ze weten dat wij daadwerkelijk leveren wat wij op papier zetten.”

J&K in tijden van corona
Toen het coronavirus uitbrak en de events geannuleerd werden heeft Jeroen een maand gewerkt bij het schildersbedrijf van zijn broertje. Deels om even tot rust te komen. Hij bracht zijn vaste medewerkers zoveel mogelijk onder bij andere bedrijven zodat zij hun baan konden behouden. “Toen bleek dat het langer ging duren dan een paar weken moesten we meer gaan ondernemen. Afhalen bij de zaak leek ons te makkelijk, dit werd al veel aangeboden. Wij wilden naar de mensen toe, zoals we dat met catering ook doen.” Dit pakte uit in J&K On Tour, een pop-up afhaalrestaurant dat steeds op een andere plek verscheen. Met een mooie aanhanger met een BBQ erop stonden ze midden in de woonwijken van Lansingerland. Het assortiment bestond uit luxere producten variërend van tonijn en een entrecote tot kreeft. “Alles werd dicht bij huis aangeboden, in de wijk zelf, op 5 minuten van de keukentafel vandaan en zonder wachttijd.” J&K On Tour kreeg lovende reacties en steeds meer terugkerende klanten.

J&K STAR-DINING
Voor de kerst had J&K-catering een nieuw concept ontwikkeld, J&K STAR-DINING. Geen boodschappen, geen afwas, geen stress. Wel een luxe 8-gangen diner met mooie gerechten die men zelf met gasten kunt bereiden. Niet in de keuken, maar aan de eettafel op een bakplaat. Begeleid door een filmpje bereid je iedere gang voor. “Samen zijn, gezelligheid en lekker, kwalitatief eten, dat is waar STAR-DINING voor staat. Het was een groot succes. We waren voor de kerst helemaal volgeboekt. Na afloop ontvingen we zeer veel leuke reacties.”

Vooruitkijken
Vanaf januari heeft J&K een BBQ-plaza voor de deur van het bedrijf. Dit is een Outdoor BBQ-plein waar men zonder te bestellen, authentieke, kwalitatieve maaltijden kunnen afhalen. Denk aan stamppot met een braadworst van de big green egg, een goulash uit de ‘Dutch oven’ of een heerlijke sparerib uit de smoker. Elke week is er ook een apart themagerecht. “De maaltijden worden ter plekke gemaakt. Je kunt van te voren reserveren, maar spontaan langs komen in Bleiswijk kan ook.”

Terug naar de passie
Als het weer mag gaat J&K-catering weer haar oorspronkelijke passie opzoeken: het organiseren van leuke kwalitatieve events. Jeroen: “Het concept J&K On Tour gaat dan (voorlopig) weer in de kast. STAR-DINING laten we waarschijnlijk wel terugkomen. Dit zal dan met feestdagen als Pasen en Pinksteren zijn of bijvoorbeeld ieder laatste weekend van de maand.”

Trotse werkgever
Jeroen is trots op de enorme flexibiliteit om hem heen, met name van zijn medewerkers. “Deze periode bestond uit veel ad hoc reageren, snel schakelen en continu aanpassen. De mensen om mij heen heb ik keihard nodig gehad. Zonder hen was ons bedrijf niet geweest waar het nu is”.

Iedereen gezond en in feeststemming in 2021
Voor 2021 is Jeroens wens dat corona onder controle komt. “Het zal onderdeel blijven van de samenleving, maar als het controleerbaar is en we er zonder al te veel gezondheidsperikelen uit komen dan zou ik daar erg blij mee zijn. Ik hoop dat we iedereen weer in feeststemming terug mogen zien.”

Stemmen op Jeroen?
Vanaf 1 januari kunnen jullie via Chainels je stem uitbrengen op Jeroen, of de andere twee genomineerden (Yoek en Kim Kouwenhoven van de Bergsche Plas en Rober Willemsen van Muller & Co.). Degene die de meeste stemmen binnensleept mag zich de ‘Meest creatieve ondernemer in Coronatijd’ noemen en wordt door ons in het zonnetje gezet.