Netwerken

Geplaatst op vrijdag 24 februarinieuws

Beste leden van Ondernemend Lansingerland,

Als je het woord netwerken opzoekt in de encyclopedie is de definitie: Het leggen en onderhouden van contacten waar je nu of later mogelijk je voordeel mee kunt doen. Zo is netwerken dé manier om nieuwe klanten te vinden. Je bouwt als het ware real-life referenties op, waardoor de kans groter wordt dat mensen je zien en een beroep kunnen doen op je vaardigheden en/of diensten.

Maar netwerken gaat veel verder dan alleen het binnenhalen van nieuwe klanten of nieuw werk. Het gaat vooral om het leggen van contacten. Gelijkgestemden ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Een goed netwerkgesprek levert nieuwe contacten en ideeën op en kan je als ondernemer inspireren. Je kunt andere ondernemers treffen waar je mee kunt samenwerken. Elkaar versterken en van en met elkaar leren en ontwikkelen.

Lid zijn van een ondernemersvereniging als Ondernemend Lansingerland biedt die gelegenheid. Zo was afgelopen donderdag de eerste Branche Meeting. Een nieuw initiatief dat de ondernemersvereniging dit jaar lanceerde met als doel om ondernemers binnen een bepaalde branche elkaar te laten ontmoeten. De marketingcommunicatiebranche was als eerste aan de beurt. (Toevallig) mijn vakgebied, dus ik had de primeur!

We ontmoetten elkaar bij Communication Partners Lansingerland. Op het programma stond een kennismaking en een rondleiding. De bijeenkomst, waar 1,5 uur voor stond, duurde uiteindelijk 3,5 uur. Waarom? Omdat het leuk is om elkaar te leren kennen! En ja, ook omdat communicatiemensen niet uitgepraat raken 😊.

Sommige ondernemers kenden elkaar al jaren, maar wisten van elkaar niet precies wat ze deden. We spraken met elkaar over ons vak en onze opdrachten. Zowel de leuke aspecten als de uitdagingen. Het is zo waardevol om te weten welke talenten er in je netwerk zitten die je kunnen versterken. Eén ding is zeker, aan marketingcommunicatietoppers in Lansingerland is geen gebrek.

Dus JA! Netwerken is méér dan alleen het binnenhalen van nieuwe klanten of nieuw werk.

Met vriendelijke groet,

Mariëlle van den Berge
Bestuurslid Ondernemend Lansingerland