Nieuws van de gemeente Lansingerland

Geplaatst op donderdag 3 novembernieuws

Graag delen wij interessant nieuws van de gemeente met jullie. Je kunt je uiteraard ook zelf inschrijven voor hun nieuwsbrief via de website.

Financieel in zwaar weer? RBZ biedt hulp en advies

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam biedt hulp en advies aan zelfstandige ondernemers met financiële problemen. Ondernemers van Lansingerland kunnen hier terecht voor:

  • Praktische vragen over bijvoorbeeld het op orde houden van een administratie en met vragen over de bedrijfsvoering;
  • Hulp aan beginnende ondernemers op weg bij de start van hun onderneming (ook vanuit een uitkering);
  • Verstrekken van Bijstand voor Zelfstandigen;
  • Schulddienstverlening voor (ex-)ondernemers;
  • Hulp bij het stoppen van de onderneming.

Contact opnemen kan via de de website, door een mail te sturen naar ondernemen.rbz@rotterdam.nl of te bellen naar 010-4339600.

Woont u in Lansingerland en wilt u advies over uw persoonlijke financiële situatie? Dan kunt u contact opnemen met ketenregisseur schuldhulpverlening Corina de Jong. Dit kan door te bellen naar 06 51 79 08 67 of een mail te sturen op shv@lansingerland.nl.

Energielabel C voor kantoren vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Wanneer een gebouw niet aan deze verplichting voldoet, mag het per 1 januari 2023 niet meer gebruikt worden als kantoor. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze verplichting, zoals het aantal m2 aan gebruiksoppervlak en het aantal m2 dat wordt gebruikt voor kantoordoeleinden. Via het RVO kunt u deze voorwaarden bekijken en controleren of u onder deze verplichting valt.

U kunt uw energielabel bekijken via EP-online. Bij het ontbreken van een energielabel, dient u een nieuw energielabel aan te vragen. Mocht u een energielabel lager dan C hebben, dan is het belangrijk dat u dit jaar de nodige maatregelen treft om uw energielabel te verhogen.

Heeft een kantoorgebouw na 1 januari 2023 niet minimaal energielabel C, dan mag het niet meer gebruikt worden als kantoor. DCMR Milieudienst Rijnmond controleert dat namens onze gemeente.

Heeft u specifieke vragen over uw gebouw? Dan kunt u terecht bij de DCMR via info@dcmr.nl.