Opstaan na een linkse directe

Geplaatst op vrijdag 2 julinieuws

Eindelijk was het zover! Er was weer een fysieke netwerkbijeenkomst met Ondernemend Lansingerland. En wat was het fijn. Rekening houdend met de coronamaatregelen organiseerde Ondernemend Lansingerland haar Algemene Ledenvergadering fysiek bij ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs. Leden konden de vergadering desgewenst ook digitaal volgen, maar het gros was fysiek aanwezig. Voor hen stond een team klaar met een COVID-19-sneltest. Want veiligheid staat voor alles! Na de test te hebben doorstaan stond een heerlijke BBQ klaar. Onder het genot van de BBQ en een drankje, kletsten de ondernemers bij. Eén ding was duidelijk, deze bijeenkomsten en het sociale contact met medeondernemers had iedereen erg gemist.

Het formele praatje hoort bij een Algemene Leden Vergadering. Zo ook bij Ondernemend Lansingerland. Alle stukken werden unaniem akkoord bevonden door de leden. Bijzonder aan deze vergadering was het afscheid van drie bestuursleden en het aantreden van vijf nieuwe bestuursleden. Zo nam voorzitter Jan Houweling afscheid na 8 jaar zitting in het bestuur, waarvan drie jaar als voorzitter. Jan was een geliefde voorzitter, benaderbaar voor de leden en een plezier om mee samen te werken. Jan droeg zijn voorzittershamer over aan Annelies Dekker van SecretariA. Annelies is al 8 jaar secretaris van de vereniging. Zij is het hart van de vereniging en zorgt voor continuïteit in het grotendeels nieuwe bestuur. “Met recht de nieuwe voorzitter van Ondernemend Lansingerland” aldus de leden.

Ook Aad van Bohemen (sinds 2016 in het bestuur) en Maurice Maidman (sinds 2019 in het bestuur) namen afscheid. Zij hebben zich de afgelopen jaren vol enthousiasme ingezet voor de vele activiteiten van de vereniging. Netwerkborrels, bedrijvenbezoeken, zomerevents, oud- en nieuwjaarsborrels. Ze maakten er iedere keer weer een feest van.

Nieuw in het bestuur zijn Antoine Wevers en Michel Krieger (evenementen), Inge Parren (Social Media), Ivo Batenburg (belangenbehartiging) en Sandra Voorsluijs-den Hollander (secretaris). Samen met Carol de Wit (penningmeester), Mariëlle van den Berge (communicatie), Esther Sonneveld (Directeurennetwerk, vice-voorzitter) en Annelies Dekker kijken zij uit naar de tweede helft van 2021 en de daaropvolgende jaren. Annelies: “er staan weer leuke activiteiten op de kalender zoals het happen & trappen zomerevent, de zomerborrel, een bedrijfsbezoek aan Expo A16 en meer”.

Hoewel netwerken een belangrijk onderdeel is van de vereniging, wordt ook ingezet op belangenbehartiging. Marielle: “in 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor ons als ondernemers is dit een kans om onze speerpunten op de politieke agenda van Lansingerland te krijgen. De komende tijd zetten we dan ook een lobby in om dit te realiseren. Input vanuit ondernemers is van harte welkom. Zij kunnen de input geven via Chainels, per e-mail naar info@ondernemendlansingerland.nl of het delen met de bestuursleden. Wij nemen dit mee in de lobby.”

De avond sloot af met een interessante spreker. Bart Vermeulen, van De Business Versneller, inspireerde de ondernemers over hoe op te staan na een linkse directe. Of je nu hard bent geraakt in de afgelopen periode of niet wist waar je de voorraden vandaan moest halen; het afgelopen jaar heeft veel impact gehad op ons allemaal. Het gaat erom wat we ermee doen. Hoe kunnen we herstellen en versnellen na corona? Bart presenteerde ons de trends van het moment. Emotionele trends zoals samen sterk, strijdlust en escapisme en rationele trends zoals dichtbij kortere ketens (koop lokaal), duurzaam (bescherming van milieu) en een dominante, sturende overheid. Zijn oproep was: vertaal grote emotionele trends naar onderscheidende klantwaarde. Maak het verschil met je identiteit. Waarin het natuurlijk ook belangrijk is te weten wat je identiteit is. De bekende ‘wat, hoe en waarom’ van je onderneming.

De eerste fysieke bijeenkomst was geslaagd. De eerstvolgende bijeenkomst is de zomerborrel op woensdag 14 juli. Alle ondernemers in Lansingerland, leden of niet-leden, zijn welkom. Aanmelden kan via Chainels of per e-mail naar info@ondernemendlansingerland.nl.