Prikken voor Egels-Lunchloop

Geplaatst op maandag 4 maartnieuws

Beste ondernemer in Lansingerland, 

De egelopvang Zoetermeer, de Houtbank Lansingerland, het Natuurhistorisch en de gemeente Lansingerland werken samen aan een schonere gemeente. Dieren in de natuur, zoals egels, hazen, konijnen en vogels, kunnen in de problemen komen door het afval in de bosjes, op de straten en in het gras of in het water. 

Een weggegooid chips zakje, doosje, of een beker kan een gevaar zijn voor een dier. De McFlurry egel is daar een voorbeeld van: deze egel is met zijn snoet in een McFlurry beker terecht gekomen waar hij niet meer uit kon komen. Het arme dier is gestikt in deze beker. Inmiddels heeft McDonalds de verpakking aangepast. 

We roepen alle bedrijven in Lansingerland op om mee te doen aan de “Prikken voor Egels-Lunchloop” (onderdeel van de Landelijke Opschoondag). In de week van 18 tot en met 22 maart kunnen bedrijven meedoen aan deze Lunchloop: met zoveel mogelijk collega’s tijdens een lunchpauze afvalprikken om de dieren in de natuur te helpen. 

Willen jullie deze actie delen met de bedrijven in jullie omgeving? 

Meedoen en winnen: de bedrijven die leuke foto’s sturen van afval-prikkende collega’s maken kans op mooie prijzen: twee keer een workshop egelhuisjes maken, een egelhuis voor in de bedrijfstuin en vier vrijkaarten voor Het Natuurhistorisch.

Hoe mee te doen?

  1. Mobiliseer zoveel mogelijk bedrijven/collega’s die in de week van 18 tm 22 maart een uurtje willen prikken voor de egels in hun lunchpauze. 
  2. Meld een bedrijf uiterlijk 8 maart aan via: www.lansingerland.nl/prikkenvooregels
  3. Geef aan of er (extra) prikmateriaal nodig is om te lenen (bestaande uit prikkers, hesjes en handschoenen).  
  4. Foto’s ontvangen we heel graag op dieren@lansingerland.nl

We geven de “Prikken voor egels’ acties ook door aan de lokale media, wellicht zullen zij contact met jullie opnemen om een leuk artikel te schrijven over jullie bedrijventerrein / bedrijven in actie voor de egels!  

Vragen? Stuur dan een mail: dieren@lansingerland.nl

Samen voor de dieren uit Lansingerland!