Succesvolle Oostlanddag 2019

Geplaatst op vrijdag 11 oktobernieuws

Hoe Future Fit kan een gieter zijn?

Op woensdag 9 oktober vond de elfde editie van de Oostlanddag plaats. Enthousiast bezocht door ruim 300 ondernemers uit het Oostland.  ’s Middags was het mogelijk om binnen te kijken bij 5 unieke bedrijven uit het Oostland. De dag werd afgesloten met een dynamisch avondprogramma waar drie Oostlandse gastinspiratoren het podium kregen. Met uiteraard volop gelegenheid tot netwerken tijdens het diner en de afsluitende borrel. Een sfeerimpressie is te bekijken op www.oostlanddag.nl

Variatie in bedrijfsbezoeken is meer dan gelukt; zowel qua branche als qua spreiding in het Oostland. Anthura, LG Flowers/ Oosterlaan Architecten, Lenntech, Fugro en Outdoor Valley stelden ’s middags hun deuren open voor deelnemers. Aan de hand van een bedrijfspresentatie en rondleiding lieten zij ieder, op eigen wijze, zien hoe Future Fit geïntegreerd is in de bedrijfsvoering.

Podium voor ondernemers uit het Oostland
Dit jaar geen inspirerende gastspreker ‘van buiten’ maar podium voor ondernemers uit het Oostland. Want het Oostland bruist van wereldwijde spelers met een inspirerend verhaal. De avond startte met een sfeerimpressie van de bedrijfsbezoeken. Trots, diversiteit, enthousiasme sprankelde uit deze compilatie. Avondvoorzitter Rob Veenman triggerde de deelnemers in de zaal met prikkelende vragen want wat betekent Future Fit voor jou?

Uniek: een 100% gerecycelde gieter van Houweling International
Houweling International uit Bleiswijk maakt als eerste aanbieder een gieter van 100% gerecycled plastic. Zij wonnen met dit idee een tender. Eigenlijk zonder dat er nog een fabriek voor was. Maar alles blijkt mogelijk, deze week produceert Houweling International de eerste 100% gerecyclede gieters om volgend jaar in totaal 1,5 miljoen gieters te kunnen leveren aan een grote tuincentrumketen. Met deze kennis trokken zij de aandacht van Coca-Cola en Unilever. Maar Future Fit betekent meer: zonder medewerkers geen bedrijf. De medewerkers van Houweling kunnen gebruik maken van (personal) training tegen een zeer gereduceerd tarief. Een lokale sportondernemer is sinds kort gevestigd in het pand van Houweling.

Huis van Heron
Begin 2020 opent het Huis van Heron de deuren op het Bedrijvenpark Heron in Nootdorp. Huis van Heron is een online platform en een netwerkorganisatie met als doel ‘verduurzaming van je omgeving’. Vanuit dit initiatief worden partijen bij elkaar gebracht, kennis gedeeld, innovaties getoond en verduurzamingsmogelijkheden worden heel concreet gemaakt voor ondernemers. Door middel van stellingen wist Kirstin de Boer, kwartiermaker van Huis van Heron de deelnemers uit te dagen na te denken hoe het staat met hun kennis op het gebied van duurzaamheid.

Virtual Reality biedt toegevoegde waarde bij ontwerpen
Levensecht ontwerpen door Virtual Reality, dat is bij Houweling Architecten inmiddels een gangbare werkwijze. Door middel van VR kan de opdrachtgever echt door het gebouw lopen en het voorstel ervaren zonder dat er nog een steen staat. Jan Houweling: “Het is zo levensecht dat ik soms mensen echt op hun schouder moet tikken om aan te geven dat ze nog steeds bij ons op kantoor zijn.”  Dat ervaarde Ferry van Buijtene als oud-voorzitter van de Oostlanddag ‘live’. Met VR-bril kreeg hij een rondleiding door het pand van Houweling Architecten en de zaal keek live mee.

Organisatoren van Oostlanddag 2019 zijn gemeente Lansingerland, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp, Glastuinbouw Nederland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. Zij zetten zich jaarlijks in om een uniek evenement te organiseren voor ondernemers uit het Oostland om zo samen te werken aan een economisch sterker Oostland.