Terugblik bijeenkomst Directeurennetwerk 29 februari

Geplaatst op maandag 18 maartnieuws

Hoe zorg je dat je als bedrijf ook na 50 jaar nog jong en fris blijft, creatief en eigentijds, vol energie en win je als team ook nog verschillende awards? Jan Houweling van Houweling Architecten gaf tijdens een bijeenkomst van het Directeurennetwerk van Ondernemend Lansingerland op 29 februari een presentatie met als thema ‘Werken, Leren en Innoveren’.

Na een welkom door Ivo Batenburg, legde Jan Houweling het werken, leren en innoveren uit. Daarna gaven Raymond, Esmee een Kim, een aantal jonge collega’s bij Houweling Architecten, een inkijkje hoe zij daar met veel enthousiasme invulling aan geven. Ze lieten zien hoe je jarenlange ervaring overdraagt aan de volgende generatie en andersom hoe je de ervaren mensen meeneemt in het enthousiasme en de nieuwste technieken van de jongere generatie.

Implementeren in je bedrijf
Houweling Architecten werkt veel met de combinatie van werken-leren, met stagiaires en studenten van de Academie van Bouwkunst, HBO en de TU. Door de jonge en frisse kennis binnen het bedrijf blijven zij innoveren. Dit heeft een zeer positieve uitwerking.
In de voorbereiding van deze bijeenkomst heeft Houweling Architecten een aantal van hun studenten gevraagd om iets van hun werk te presenteren.
Raymond had het over Bouwen met een positieve footprint. Is de wereld beter af met jouw gebouw? In 99,9% van de gevallen is het antwoord ‘Nee’. Toch kan het wel door te bouwen met een positieve footprint. Raymond laat in zijn studieproject zien hoe!
Esmee presenteerde Bewustwording van ons drinkwater. Dit project vertelt het verhaal van vroeger waar de manschappen sliepen in tijden van oorlog, maar waar het nu een geborgen plek biedt voor rust en ontmoeting en waar we kunnen open staan voor een nieuwe kijk op ons watersysteem.
Kim vertelde over het Houtbouw concept. Het realiseren van woningen voor starters, doorstromers en senioren in houten gebouwen die CO2 opslaan.
Jonathan liet zien hoe Houweling Architecten opdrachtgevers meeneemt in een virtuele tour door het ontwerp dat ze voor hen maken. Dit was ook echt in een VR tour te beleven.
De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel diner, verzorgd door J&K Catering. Het was een zeer geslaagde avond.