Van de voorzitter

Geplaatst op woensdag 8 septembernieuws

En dan heb je ineens de voorzittershamer van Ondernemend Lansingerland in je hand. Het was niet mijn ambitie om voorzitter te worden. Toch heb ik ja gezegd. Tijdelijk weliswaar, want volgend jaar draag ik alsnog de hamer over. Waarom dan toch ja zeggen? Dat leg ik graag uit.

De lokale betrokkenheid van ondernemers, een proactieve houding en samenwerking zorgen ervoor dat wij zelf invloed hebben op het ondernemersklimaat in Lansingerland. Ik vind het dan ook belangrijk dat ondernemers van zich laten horen. Dat wil ik zelf doen en ik wil het voor andere ondernemers mogelijk maken om dat ook te doen. Ondernemend Lansingerland is daar een perfect platform voor. Zo zijn volgend jaar de gemeenteraadverkiezingen. Dat is voor ons een kans om van ons te laten horen. Wat vinden wij als ondernemers belangrijk? Waar moet de politiek zich de komende jaren hard voor maken? Hoe kan de overheid bijdragen aan het ondernemersklimaat? Wij halen de input op bij onze leden en delen deze met de politieke partijen zodat zij dit opnemen in hun partijprogramma’s. Dus mede-ondernemers, laat je stem horen, uiteindelijk zorgen wij samen voor een ‘Ondernemend Lansingerland’.

De kracht van het netwerk is nog een reden om ja te zeggen. Daar geloof ik heilig in. Netwerken draait eigenlijk om niets anders dan het opbouwen van relaties en een goede reputatie gedurende een langere periode. Je leert mensen kennen waarvoor jij iets kan betekenen en die jou, op hun beurt, mogelijk ook kunnen helpen. Je deelt kennis en expertise. Netwerken draait om het delen en dus niet om nemen. Een vertrouwensband ontstaat en je helpt elkaar in het bereiken van je doelen. Los van de gezelligheid heeft het netwerk mij en mijn bedrijf veel gebracht. Dit gun ik iedere ondernemer. Dus mede-ondernemers, sluit je aan, zoek contact en netwerk, uiteindelijk zijn wij samen ‘Ondernemend Lansingerland’!

Als laatste heb ik ja gezegd omdat ik mij verantwoordelijk voel voor de ondernemersvereniging. Al jaren ben ik betrokken bij Ondernemend Lansingerland. Eerst als bestuurslid en daarna als secretaris. Met het vertrek van oud-voorzitter Jan Houweling zijn er in de afgelopen twee jaar zes bestuursleden afgetreden. Bestuursleden die zich stuk voor stuk hebben ingezet voor de ondernemers in deze gemeente. Daarvoor in de plaats zijn zeven nieuwe, enthousiaste ondernemers toegetreden tot het bestuur. Vol energie zijn zij aan de slag gegaan. Met een grotendeels nieuw team is het belangrijk om de continuïteit te waarborgen. Dat doe ik graag. We kunnen nu op ons gemak op zoek naar een nieuwe voorzitter en hebben de tijd en rust om hem of haar in te werken. In de tussentijd gaat ons werk ‘gewoon’ door en blijven wij ons inzetten voor de ondernemers. Dus mede (nieuwe) bestuursleden, ga zo door, uiteindelijk zijn jullie de drijvende kracht achter ‘Ondernemend Lansingerland’.

Al met al genoeg redenen dus om toch ja te zeggen. Ik kijk er naar uit om deze voorzittersrol te vervullen en ontmoet jullie graag bij de eerstvolgende activiteit van Ondernemend Lansingerland: Happen & Trappen op 23 september of morgen op de bijeenkomst van het Directeurennetwerk.

Graag tot dan!

Annelies Dekker

Voorzitter Ondernemend Lansingerland