Van de voorzitter

Geplaatst op donderdag 8 septembernieuws

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Annelies Dekker, de vorige voorzitter, nam tijdens de ALV van 19 april jl. afscheid als bestuurslid van Ondernemend Lansingerland. In totaal zat zij 9 jaar in het bestuur van de vereniging, waarvan jaren als secretaris en het laatste jaar als voorzitter. Vanaf het begin af aan was bekend dat zij na één jaar voorzitterschap de hamer over wilde dragen. Dus moest er een vervanger komen. Tijdens de ALV droeg zij de voorzittershamer over en namen we afscheid van haar als bestuurslid. Wij willen Annelies nogmaals danken voor al haar inzet in de afgelopen jaren.
Inmiddels bekleed ik een paar maanden de functie van voorzitter. Het bestuur van onze vereniging bestaat momenteel uit een hechte en enthousiaste groep mensen die zich actief inzet voor de vereniging. Met elkaar hebben we er zin in om weer volop vooruit te gaan. We blijven de belangen van onze lokale ondernemers behartigen en allerlei activiteiten en bijeenkomsten organiseren om de ondernemers bij elkaar te brengen en met elkaar in contact te laten komen. Suggesties voor activiteiten vanuit de ondernemers zijn daarin altijd welkom! Ook inhoudelijke input van ondernemers wordt altijd gewaardeerd en daar gaan wij graag mee aan de slag. Alleen zo kunnen we echt voor onze leden opkomen.
Uiteindelijk is het ons doel om van toegevoegde waarde te zijn voor de ondernemers uit Lansingerland. Dat kan op allerlei verschillende manieren. We hebben daarom diverse soorten bijeenkomsten en activiteiten, zodat er voor ieder wat wils is. Er was dit jaar een Meet & Greet met de gemeente. Dit was een bijeenkomst waarbij de ondernemers kennis konden maken met de medewerkers van onze gemeente. In mei vonden een aantal Walk & Talks plaats waarbij we met ondernemers een lunchwandeling gemaakt hebben in het Bergse Bos en de Bleiswijkse Zoom. Deze wandelingen zorgden voor positieve energie en resulteerden in leuke, laagdrempelige kennismakingen.
Het altijd goed bezochte zomerevent heeft vlak voor de zomervakantie plaatsgevonden. Dit zomerse evenement, wat een informeel evenement is, was een succes. Met zo’n 70 ondernemers hebben we gevaren over de Rotte waarbij we op drie verschillende plaatsen het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht nuttigden bij respectievelijk Vidaa Lago, Restaurant Nova en Café Dock of the Bay. Op deze afsluiter van het eerste deel van het jaar en als laatste evenement voor de zomervakantie kijken we met heel veel plezier terug.
Inmiddels is de zomervakantie voor de meesten van ons voorbij. Ik hoop dat iedereen thuis of in een andere omgeving fijne weken heeft gehad en weer opgeladen is om het 2e deel van dit jaar met goede moed te beginnen. Ik hoop dat de afgelopen weken iets gebracht hebben wat iets toe kan voegen aan ons werkbare en/of sociale leven.
Over 2 weken staat alweer de eerste leuke activiteit op het programma. Houd de agenda in de gaten.
Als bestuur hopen we dit seizoen weer vele lokale ondernemers te mogen ontmoeten op onze bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,

Ivo Batenburg

voorzitter