Weer een jaar verder!

Geplaatst op donderdag 20 aprilnieuws

Het is alweer een jaar geleden dat de voorzittershamer aan mij werd overgedragen. Nu, een jaar later, kijk ik terug op een periode waarin veel is gedaan met de ondernemers binnen Lansingerland. Er waren weer veel bijeenkomsten waar we de mogelijkheid hadden om elkaar te ontmoeten en met elkaar in contact te komen.

Dinsdag 18 april is de jaarlijkse algemene ledenvergadering van onze vereniging. Dit doen we, net zoals vorig jaar, in de nieuwe stijl: een formele ALV waarin alle verplichte stukken kort en bondig voorbij komen, gevolgd door datgene waar we voor staan als vereniging: verbinden en ontmoeten.  We zijn te gast bij René Lamens van Nissan Dealer Cas Lamens, een echte Berkelse ondernemer die graag zijn bedrijf wil laten zien aan de lokale collega-ondernemers. Hij krijgt dan ook de gelegenheid om zichzelf te presenteren en om te laten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn in de autobranche.

Als bestuur zaten we niet stil het afgelopen jaar. We behartigden niet alleen de belangen van de ondernemers. We brachten ze in contact met elkaar, zodat kennis met elkaar kon worden gedeeld. We hebben ook dit jaar weer veel met elkaar ondernomen. Daar zijn we een ondernemersvereniging voor. We brachten een bezoek aan de Expo A16, genoten bij het zomerevent van een vaartocht op de Rotte, hadden een interessante spreker op bezoek, trotseerden het donker tijdens de fakkeltocht, hadden een feestelijk eindejaarsevent, maakten kennis met ambtenaren tijdens de Meet & Greet, namen deel aan een hockey clinic en wandelden wat af met de walk & talks.

Ook binnen het bestuur zijn er ontwikkelingen genoeg. De samenstelling van het bestuur gaat er binnenkort anders uitzien. We geloven dat het goed is als deze met enige regelmaat wisselt. Ieder jaar een paar bestuurswisselingen komt de vereniging ten goede. Het zorgt voor een frisse blik binnen ons bestuur. Wij hebben inmiddels 3 zeer geschikte aspirant bestuursleden gevonden. Dit zijn Desi Beans, Mirela Gorgan en Edwin Tersmette. Zij zijn al een aantal keer bij onze bestuursvergaderingen aanwezig geweest om zich voor te bereiden op hun taak binnen het bestuur. We zien hen als een goede toevoeging en vervanging van de vertrekkende bestuursleden, te weten Esther Sonneveld, Carol de Wit en Mariëlle van den Berge. Tijdens de algemene ledenvergadering stellen wij de aspirant-bestuursleden voor aan de leden, met het verzoek om goedkeuring.

Onze focus ligt ook komend jaar op het samenbrengen van ondernemers, hoe we ze kunnen informeren over lokale ontwikkelingen en hoe we hun belangen kunnen behartigen. Input hiervoor is uiteraard altijd welkom. Zowel inhoud als ontspanning, en zeker in combinatie met elkaar, staan bij ons hoog in het vaandel. Bij elke gelegenheid is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Ben je ondernemer in Lansingerland en wil je ook graag andere ondernemers binnen onze gemeente ontmoeten, kom dan eens langs op één van onze bijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Ivo Batenburg

Voorzitter Ondernemend Lansingerland