Werkbezoek CDA-delegatie bij Bakker Ammerlaan

Geplaatst op vrijdag 22 novembernieuws

Werkbezoek CDA-delegatie bij Bakker Ammerlaan

Vrijdag 15 november is door MKB Nederland uitgeroepen als de “Dag van de Ondernemer”. Een groot deel van de Nederlandse economie draait op het midden- en kleinbedrijf. Esther de Lange (Europarlementariër, CDA) en Agnes Mulder (lid Tweede Kamer, CDA) grijpen dit moment aan om op werkbezoek te gaan in Bleiswijk bij Bakker Ammerlaan.

Esther de Lange: “Ondernemers zijn onmisbaar voor onze economie. Het zijn mensen die risico’s durven te nemen, de handen uit de mouwen steken en vaak dag en nacht klaar staan voor hun bedrijf. Het leek ons daarom een gepast idee om deze dag af te trappen in een sector die er dagelijks vroeg bij is om letterlijk voor het brood op onze plank te zorgen. Bij Bakker Ammerlaan zit innoveren in het bloed, na de Tweede Wereldoorlog waren zij één van de eerste bakkerijen in Nederland met een elektrische oven. En ook nu met de energietransitie kijken zij waar het bakproces groener kan. Een goed voorbeeld van een ondernemers die kansen ziet in de energietransitie, want uiteindelijk moeten we daar samen de schouders onder steken”.

Na het werkbezoek in de bakkerij werd er door Joost Ammerlaan gesproken over de problematieken en uitdagingen waar Bakker Ammerlaan mee te maken heeft. Onder leiding van Matthijs Ruitenberg (fractievoorzitter CDA-Lansingerland) werd er met elkaar gesproken over de innovatieve kracht en de ontwikkelingen die er op het gebied van energietransitie en duurzaamheid in Lansingerland door ondernemers plaats vinden.

Jacques Ammerlaan vertelde de aanwezigen politici hoe Bakker Ammerlaan aan het verduurzamen is. Er worden grote investeringen gedaan om warmte terug te winnen, zelf energie op te wekken en zonder gas als energiebron te gaan bakken.

Theo Ammerlaan (voorzitter LTO-Oostland) vertelde de aanwezigen politici hoe de innovatieve tuinbouwsector aan een duurzame toekomst werkt. Theo vertelde de aanwezigen dat de tuinbouwsector de overheid wel nodig heeft en pleitte voor het realiseren van de noodzakelijke Warmterotonde en de rol die de overheid daarbij moet nemen.

Wethouder Albert Abee informeerde de aanwezigen over de ontwikkeling van de economische dynamiek van Lansingerland, waar door de komst van diverse grote distributiecentra Lansingerland een belangrijke logistieke hotspot wordt en de gemeente samen met logistieke bedrijven aan het onderzoeken zijn voor de mogelijke realisatie van de duurzame Holland Rail Terminal. Albert Abee bereikte met zijn inbreng dat de Holland Rail Terminal nu aandacht zal krijgen bij Europarlementariër Esther de Lange en Tweede Kamerlid Agnes Mulder. Afgesproken is dat hierover binnenkort een vervolgafspraak gemaakt zal worden.

CDA-Lansingerland heeft het programma rond het werkbezoek van Esther de Lange gemaakt met als doel om de landelijke en Europese politiek dichterbij de lokale zaken te brengen en de innovatieve kracht van het MKB uit Lansingerland onder de aandacht van de landelijke en Europese politici te brengen. Organisator van dit werkbezoek Frans Ammerlaan kan tevreden terugkijken. Er is informatie, kennis en inzichten uitgewisseld. De innovatieve economische kracht van het MKB is goed in beeld gekomen en er zal verder gepraat gaan worden over de realisatie van de Holland Rail Terminal.